Liverpool – Chelsea preview

Liverpool mot Chelsea på Anfield Road er en kamp de fleste fotballinteresserte inntar godstolen for å se. Med rette; dette er Premier League underholdning av ypperste klasse. Lagene møtes igjen til dyst snarlig. Da i finalen i ligacupen på Wembley 25.02. Så dette blir en grei generalprøve. Her er et forsøk på å gi deg en god analyse av kampen, dersom du har tenkt å sette noen sparepenger på den hos din nærmeste kommisjonær for Norsk Tipping, eller om du har planer om spill online.

Kampens bakteppe

Liverpool er tabelltopp i Premier League. Chelsea kastet anker midt på tabellen. Liverpool spilte FA Cup 28.01 hjemme mot Norwich. Det var egentlig aldri tvil om hvordan det skulle gå. Liverpool vant komfortabelt 5-2. Chelsea spilte FA Cup 26.01 hjemme mot Aston Villa. Chelsea var nok det beste laget, men det endte 0-0 og det skal spilles omkamp.  I det omvendte oppgjøret i Premier League mellom Liverpool og Chelsea på Stamford Bridge endte det 1-1 tilbake i august. Dette var en hyperintens kamp der Chelsea var et lite hakk bedre, men Liverpool scoret først, og hadde en tidlig i tverrliggeren. Begge lag kunne vunnet! Utrolig nok har lagene nå spilt syv kamper på rad uavgjort. Kun en av de åtte har endt med over 2.5 scorede mål. Dette til tross for at lagene kan spille offensiv fotball bedre enn de fleste.

Litt nærmere om Liverpool

Liverpool har vunnet fire av sine siste kamper i Premier League, mens to har endt med uavgjort. Dette med et målsnitt på 2.83 mål per kamp. Ser man på kamper de har spilt i alle turneringer i januar så har de samme statistikk. Her er målsnittet dog hele 4.  På Anfield har Liverpool nå vunnet tre kamper på rad i alle turneringer. I de tre kampene ble det scoret smått utrolige 5.33 mål i snitt. At Liverpool er et sterkt hjemmelag er det ikke noe tvil om, men ser man på de tre siste hjemmekampene i Premier League isolert har de kun vunnet en av de siste tre, med et målsnitt på 2.67. Det skal dog sies de møtte Manchester United og Arsenal i dette miniutvalget av kamper.

Litt nærmere om Chelsea

Chelsea har også vunnet fire av sine siste seks kamper i Premier League. To kamper i dette utvalget endte med tap for de blåkledde. Målsnittet i disse seks kampene lå på 2.67. Titter vi på kamper Chelsea har spilt denne kalendermåneden så ser vi at de har en kamp mindre spilt enn Liverpool. Chelsea har spilt fem kamper i januar i alle turneringer. Tre har endt med seier, en med uavgjort og en med tap. Målsnittet i deres kamper i Januar så langt lå på 2.60 per kamp. Ser vi på hvordan Chelsea har gjort det borte isolert, så er det bare å konstatere at ting ikke har gått på skinner. De har sluppet inn minst to mål i fem av sine seks siste bortekamper. Det sagt, på de siste to borte i har de et 1-0 tap for Middlesbrough i FA Cupen og en 2-3 seier borte mot Luton.

Forventninger til oppgjøret

Da dette er Premier League, og da dette er Liverpool mot Chelsea, så kan vi forvente nok en intens batalje. Liverpool har selvsagt hjemmebanefordel, og bortestatistikken til Chelsea er ikke mye skryte av. Samtidig, har Liverpool bare fått tre dager hvile siden kampen mot Norwich. Chelsea på sin side har fått hele fem. Pochettino har som manager kun vunnet en av tolv kamper totalt mot Jurgen Klopp. Han var nære i august, og vil nok gi Liverpool kamp igjen. Laget hans skal til Wembley for å spille finale i ligacupen. Laget hans henger også med i FA Cupen enda. Dette viser helt klart at i enkeltkamper kan Chelsea prestere. Dette til tross for en noe grumsete sesong så langt hva Premier League angår. Chelsea kommer til å være tente! De ønsker nok å gi Liverpool en kamel å svelge før Wembley.

Jurgen Klopp har vunnet 50% av sine kamper som manager mot Pochettino. Han har kun tapt en. Den særdeles karismatiske tyskeren overrasket de fleste fotballekspertene forrige uke da han meldte at dette var hans siste sesong for Liverpool som manager. Liverpool topper tabellen i Premier League, de henger med i Europaligaen. De skal spille finale i Ligacupen, og de er enda med i FA Cupen. Det kan bli en historisk avskjed, sølvtøy eller ikke, på godt eller vondt. Det vi kan være sikre på er at Liverpool vil være skrudd på til denne kampen. 

I kampene så langt mellom de to managerne har målsnittet vært 2.58 mål (tolv kamper).

Troppene

Av potensielle startere mangler Liverpool enda toppspilleren Mohammed Salah, samt midtbanespillerne Thiago Alcantara og Wataru Endo. Backen Kostas Tsmikas er også ute enda. De røde fikk Andy Robertson, Alexander Trent-Arnold og Dominik Szoboszlai tilbake på banen igjen i nedsablingen av Norwich 28.01. Alexis Mc Allister er forventet klar igjen etter å ha stått over mot Norwich.

Chelsea har keeper Robert Sanchez ute. Det samme er forsvarerne Wesley Fofana (ikke spilt en kamp denne sesongen), Marc Cucurella, Trevoh Chalobah og Reece James. Uten at jeg tror han hadde spilt, på defensiv midtbane mangler også Romeo Laiva. Startere i forsvaret som Levi Colwill og Malo Gusto regnes i skrivende stund som usikre til kampen. Det samme gjelder den lovende angriperen Christopher Nkunu. Den gode spissen Nicholas Jackson kan være tilbake allerede etter sin opptreden i Afrikamesterskapet. Tvilsomt at han starter dog om han rekker oppgjøret.

Slik tror vi det går

Chelsea har spilt en kamp mindre i januar. De bør være mer uthvilte da de spilte sin siste kamp to dager før Liverpool. Er dette nok til å tro på at Chelsea stikker av med seieren? Neppe. Ser man på statistikken mellom managerne, statistikkene hjemme/borte, og den generelle styrken på lagene i ligaen der sytten poeng skiller lagene så er det vanskelig å tippe Chelsea som vinner. Vi syns heller ikke det er mye som tyder på det er verdi i å anbefale Liverpool. Her på huset har vi tro på nok en hard kamp. En kamp der begge lag produserer nok sjanser til å score mål. Vi setter våre kroner på at begge lag scorer i denne kampen.